Ruimte voor stilte


Een ziekenhuis is een plek waar de meeste mensen niet graag komen. Maar wanneer de omstandigheden zo zijn dat je er toch moet zijn, dan is het fijn om in dat ziekenhuis een plek te hebben waar je even tot jezelf kan komen. Even stil zijn, alleen zijn, los proberen te komen van de ziekenhuisomgeving.

De Isala klinieken in Zwolle hebben zo'n ruimte, de stilteruimte, en na een interne verhuizing op de locatie Sophia werd interieurarchitect Andy Vissers gevraagd naar deze inpandige ruimte te kijken en hiervoor een plan te maken. Andy Vissers schakelde mij in met de vraag of ik foto's kon verzorgen om uitzicht te bieden in deze ruimte zonder ramen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een vierluik met zeegezichten en een deur. De betekenis hiervan laat ik graag in het midden, vorm er vooral je eigen gedachten bij.

In de hal bij de stilteruimte hebben we de foto's op grote cirkels bevestigd. Op deze manier maak je de argeloze voorbijganger en medewerker van het ziekenhuis er op attent dat er achter deze deur iets gebeurd, dat je je hier even terug kan trekken.

Ik hoop dat je er niet hoeft te komen, maar mocht je toevallig in de buurt zijn, de stilteruimte staat voor iedereen open, dus ga gerust een kijkje nemen. In stilte.Reacties

Populaire posts