Open Ateliers Zwolle


Op 6 en 7 april a.s zijn er in Zwolle de Open Ateliers. En dit jaar doe ik ook mee, tijdens dit weekend veranderd onze woonkamer in één groot atelier. Momenteel ben ik druk bezig met werk uitzoeken, werk inlijsten, kijken wat de beste opstelling is en dergelijke. Tussendoor heb ik nog even tijd gevonden om een nieuw vogelhoutje te maken, de Winter-Lentekoning.

De vogelhoutjes zijn schilderijtjes, ooit bedoeld als vingeroefening, om even lekker te schilderen, en de eerste schilderijtjes hadden een losse toets, maar in de loop van de tijd zijn deze vogelhoutjes steeds gedetailleerder geworden. De vogels worden geschilderd op afvalhout, hout dat overblijft bij een bouwbedrijf nadat kozijnen op maat zijn gezaagd, en hebben een afmeting van 9,5 x 12 cm of 7 x 12 cm. Het werken op dit hout is erg fijn omdat je van het hout ook veel cadeau krijgt, de lijnen en bewegingen van de houtnerf en structuur gaan meedoen in het schilderij.

Op 6 en 7 april zijn jullie van harte welkom aan de Schildwachtstraat 19 in Zwolle, tussen 11 en 17 uur. Meer informatie over de Open Ateliers en de andere kunstenaars die ook hun atelier open stellen is te vinden op  de site van de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars

Naast de vogelhoutjes zullen er ook andere tekeningen en schilderijen te zien zijn.

Graag tot ziens tijdens de Open Ateliers!


Populaire posts