Roelienke kleuradviseur



Al een aantal jaar werk ik samen met kleuradviesbureau Roelienke de Vries. Bij Roelienke kun je terecht voor persoonlijk kleuradvies, maar ook voor advies voor vastgoed. Bij het kleuradvies voor vastgoed help ik haar om het advies, dat zij geeft aan de opdrachtgever, te visualiseren. Meestal gebeurd dit aan de hand van een foto van de bestaande situatie, deze foto wordt vervolgens bewerkt met de nieuwe kleuren zodat de opdrachtgever een goed beeld krijgt van het toekomstig beeld van zijn gebouw of woning. Soms lukt het niet om het ontwerp in een foto te presenteren en is een kleine maquette of tekening nodig om het eindresultaat te visualiseren.


Het selecteren van de juiste kleuren voor een project is een proces waar veel bij komt kijken. In haar werk probeert Roelienke de persoonlijke smaak te omzeilen en geeft zij een advies dat volledig is afgestemd op het gebouw. Door te kijken naar de kleur van het metselwerk, de omringende gebouwen, kleuren die moeten blijven en de omgeving stemt zij haar ontwerp af op het gebouw & de vraag van de opdrachtgever. Voor haar kleurkeuze maakt zij gebruik van de kleurenwaaiers van onder andere Sikkens, Keim & Sigma waardoor er een breed palet aan kleuren beschikbaar is. De keuze is veel ruimer dan bij het gebruik van alleen de RAL-kleuren. Regelmatig wordt ik dan ook verrast door de kleurstalen en combinaties waarmee Roelienke bij mij komt.

Wanneer de kleuren zijn uitgekozen maak ik aan de hand van de kleurnummers en stalen een visualisatie welke uitgeprint meegaat naar de presentatie van het ontwerp. Altijd in print omdat ieder beeldscherm en printer de kleuren anders weergeeft en op deze manier de visualisatie het dichtst bij de toekomstige kleuren komt.


Meer informatie over de kleuradviezen van Roelienke is te vinden op www.roelienke.nl of wanneer je graag wilt weten welke kleuren jou persoonlijk fantastisch staan op www.workshopskleuradvies.nl. Een aanrader!



Reacties

Populaire posts