Omslagillustratie voor dagboek voor de 40-dagentijdOp reis, je schoenen aan doen en vertrekken. Paden volgen of juist niet? Links of rechts op een splitsing? Terwijl je reist veranderd je omgeving, veranderen de jaargetijden en weersta je de elementen.

Deze tekst was mijn uitgangspunt voor het ontwerp van de omslagillustratie voor het dagboek voor de 40-dagentijd 2017. Drie Zwolse kerken bundelen ieder jaar hun krachten, mensen uit de verschillende gemeenten schrijven een tekst geïnspireerd op het thema van dat jaar. Dagelijks een korte tekst ter inspiratie of om even bij stil te staan.

Mooi om te zien dat soms iets dat je eerder maakte vanuit jezelf (of een innerlijke noodzaak) nu een plek heeft gekregen op de omslag dit boekwerk. Deze fotoserie is gemaakt in Lauwersoog waar na een zware storm in 2013 een groot deel van het bos beschadigde. De gevallen bomen blijven grotendeels liggen om de natuur op zijn eigen manier te laten herstellen, en je ziet, ook een geknakt bos wordt weer groen.

Vanaf a.s. zondag 19 feb is het boekwerk te koop in de deelnemende kerken in Zwolle.

Reacties

Populaire posts