Voorjaarsexpositie bij Galerie Tolg'Art


Graag nodig ik je van harte uit voor de opening van de voorjaarsexpositie bij Galerie Tolg'Art in Wierden. De opening is op zaterdag 17 februari vanaf 14 uur.Ronald de Jong (Dordrecht, 1970)

Ronald heeft de opleiding ruimtelijke vormgeving aan de kunstacademie Minerva te Groningen gevolgd en is in 1994 afgestudeerd. Bijna vier jaar geleden kreeg hij echter een herseninfarct. Door een rechtzijdige verlamming en afasie in combinatie met apraxie kon Ronald zijn werk als beeldend kunstenaar en decorbouwer niet meer voortzetten. Hij heeft om zich te uiten nog maar enkele woorden tot zijn directe beschikking. Bij Atelier Marline Fritzius in Amsterdam heeft Ronald toch weer de moed gevonden om te gaan tekenen.  Hij was rechtshandig en moest met links leren tekenen. En Ronald maakt nu  illustratieve, minimalistische lijntekeningen waar prachtige verhalen uit te halen zijn.  Ook is er in samenwerking met zijn docent Mickey Philips nieuw werk ontstaan. Mickey heeft een aantal lijntekeningen bewerkt tot kleurvolle zeefdrukken. Galerie Tolg’Art exposeert nu Ronald’s lijntekeningen naast Mickey’s zeefdrukken.Claudia van de Leur (Scheemda, 1976)

Claudia is opgegroeid in Oost-Groningen, maar woont al jaren in Zwolle. Zij heeft illustratie gestudeerd aan de ABK Minerva in Groningen. Na jaren als grafisch vormgever gewerkt te hebben, werkt ze nu als zelfstandig kunstenaar Cleur. Claudia's inspiratie komt voornamelijk uit de natuur, in haar werk zijn volop landschappen en vogels te vinden. Naar buiten, banjeren, met schetsblok en potlood of fotocamera is voor haar de ultieme ontspanning én inspiratie. Al wandelend langs het Zwarte Water en de IJssel bij Zwolle of de Waddenzee kan zij verdwijnen in het landschap en gefascineerd kijken naar details van de natuur. De dingen die Claudia onderweg inspireren of verwonderen probeert zij te vangen in een beeld, om iets van deze verwondering te bewaren en te delen met anderen. De onderweg verzamelde beelden, snelle schetsen en foto’s verwerkt zij vervolgens in haar atelier tot verstilde en gedetailleerde potloodtekeningen en houtsneden.

Reacties

Populaire posts