Jubileumexpositie Hòlt bij Galerie Forma Aktua en Galerie Noord in Groningen


Vijfentwintig jaar geleden werd Hòlt, vereniging van Noordelijke Hoogdrukkers opgericht door oud-Minerva studenten. Toen nog voornamelijk met zwart-witte houtsnedes. Maar in de loop van de tijd is de techniek veranderd in een kleurrijk geheel. Onder andere dankzij de invloeden van docenten als Wim van Veen en Siemen Dijkstra. Nu 25 jaar later bestaat Hòlt uit 21 leden die zich allemaal met de hoogdruktechniek bezighouden in vele verschillende stijlen. Daarom geeft de dubbele overzichtsexpositie in Groningen een mooi overzicht van de techniek. 

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum maakten 19 leden een prentje in de maat 13x13 cm op papiermaat 20x20 cm. Alle prenten zijn verzameld in een mooie luxe zwarte doos, samen met een passe-partout en wissellijst, dat is onze jubileumdoos welke verkrijgbaar is voor 595 euro. Voor meer informatie hierover kun je kijkje nemen op de website van Hòlt of gaan kijken bij de expositie waar de werken ingelijst hangen.

Mijn bijdrage aan deze jubileumdoos is de prent "Winterzon". Het water van de IJssel staat hoog en is ver de uiterwaarden in gelopen, na een mooie winterse dag gaat de zon onder en kleurt de lucht en de uiterwaarde roze en paars. 

De exposities zijn te bezoeken op woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur. Mijn werk hangt bij Galerie Forma Aktua en is te bezoeken tot en met 2 februari te zien.Reacties

Populaire posts