Duo-expositie "Naar buiten!" bij Landschap Overijssel in Balkbrug

foto: Josette Veltman


26 juli t/m 31 oktober 2015.  Duo-expositie “Naar Buiten!” samen met fotograaf Adriaan Holsappel bij Landschap Overijssel, Bezoekerscentrum De Wheem te Balkbrug.


Op zondag 26 juli om 14.00 uur opent Landschap Overijssel een expositie met als thema ‘Naar Buiten!’. In bezoekerscentrum De Wheem zijn deze themawerken zowel in de gelagkamer als op de deel te bewonderen. De kunst is afkomstig van het gelegenheidsduo Adriaan Holsappel (40) en Claudia van de Leur (39). Beide gepassioneerd liefhebbers van de natuur hetgeen, weliswaar op hun eigen manier, terug te vinden is in hun gemaakte werk.

Adriaan Holsappel fotograaf uit Dalfsen

Het ‘motto’ van Adriaan is als je er niet op uit gaat kom je het ook niet tegen. Holsappel is dan ook vaak voor zijn rust in de natuur te vinden. Al van kinds af aan is hij met fotografie bezig. Via een grafische opleiding, kreeg hij een baan op een reclamebureau. In die tijd experimenteerde Holsappel nog met een spiegelreflexcamera, maar in 2007 ruilt hij het analoge in voor het digitale. Via het posten van foto’s op social media en zijn eigen website wakkerde zijn interesse verder aan met als gevolg zijn eerste expositie in 2011. In deze expositie laat hij vooral natuur- en landschapsfoto’s zien gemaakt in Overijssel.

Claudia van de Leur kunstenaar en fotograaf uit Zwolle

Altijd in de weer met potlood, dummy en camera is typerend voor Claudia van de Leur. Tekenen was altijd al haar favoriete vak en gestimuleerd door een goede tekendocent ging ze illustratie studeren aan de Kunstacademie. Een periode vol experimenten en technieken die nog steeds terug te vinden zijn in haar werk. Toen ze in 2006 naar Zwolle verhuisde groeide haar liefde voor het Overijsselse landschap. Ook zij vindt hier haar rust en inspiratie voor haar grafiek, vogelhoutjes en schilderijen. Daarnaast is ze geïnteresseerd time-lapse fotografie. Voor langere periode kiest ze een vaste plek en tijdstip waarop ze fotografeert, dit geeft een boeiend beeld van de veranderingen in de natuur tijdens de seizoenen. Een jaarproject uit 2014 bij Langenholte te Zwolle is te zien tijdens de expositie ‘ Naar Buiten’.

Gratis Fotowalk en tekenworkshop

Zowel Adriaan als Claudia willen graag het publiek betrekken bij hun passie en deze ook delen. Adriaan Holsappel organiseert een Fotowalk op zaterdag 29 augustus om 11.00 uur vanaf bezoekerscentrum De Wheem. Aanmelden hiervoor is niet nodig. Op 17 oktober geeft Claudia van de Leur bij bezoekerscentrum De Wheem een tekenworkshop. Aanmelden en meer informatie via www.cleur.nl. Op de website van Landschap Overijssel vind je ook meer informatie.

Bezoekercentrum De Wheem

De duo-expositie is te bekijken vanaf 26 juli tot eind oktober. De openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem zijn in augustus: iedere dinsdag – woensdag – en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 en iedere zondag van 12.00-17.00 uur. Vanaf september is het bezoekerscentrum iedere zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Meer informatie op www.landschapoverijssel.nl.

Reacties

Populaire posts