Stadsbroek, een houtsnede van 10x10cm


In de zomermaanden lag er op de tekentafel een kleine houtsnede, een prentje op het formaat 10×10 cm. Het Grafisch museum Groningen deed namelijk enige tijd geleden een oproep aan grafici om een prentje te maken met als thema: “je eigen omgeving van 10X10 meter”, met de afmeting 10×10 cm.



Tijdens mijn dagelijkse wandelingen loop ik vaak over het Stadsbroekpad door de Mastenbroekerpolder. Altijd wanneer ik van de Hasselterdijk naar beneden loop kijk ik even opzij naar het slootje. Al regelmatig bleef ik even staan om een foto te maken en al langer leefde het verlangen om een keer iets met dit plekje te doen. Toen ik de oproep van het GRID zag leek mij dit de ideale combinatie.







In zeven drukgangen ontstond het slootje van het Stadsbroekpad. Door het kleine formaat was het een bijzondere uitdaging, maar ook een hele leuke ervaring. Er volgen er zeker meer op dit formaat binnenkort. In augustus heb ik het prentje naar het GRID gebracht waar het hopelijk gauw wordt toegevoegd aan de wand met 10×10 prentjes en op de site die speciaal voor dit project is gemaakt.
Het project is te zien in het Grafisch museum Groningen.




Reacties

Een reactie posten

Populaire posts