Zomerexpositie Palet in Academiehuis de Grote Kerk te ZwolleKunstenaarsvereniging Palet houdt van 24 juli tot en met 11 augustus haar zomerexpositie in het Academiehuis de Grote Kerk te Zwolle. Ditmaal zal Palet flink uitpakken, en worden er meer werken tentoongesteld dan anders.

Naast dat ik mijn werk (houtsneden) hier exposeer mocht ik dit jaar ook het affiche en de flyer ontwerpen.

Kunstenaars van Palet

De kunstenaars van Palet combineren creativiteit met kwaliteit, en laten zich graag uitdagen door gezamenlijk een portret of stilleven te schilderen, of een beeld te boetseren naar levend model. Juist door die gezamenlijkheid inspireren ze elkaar om werk van hoog niveau te maken, terwijl de onderlinge kritische blik iedereen scherp houdt.
De keramisten maken gebruik van technieken, waarbij toeval een rol speelt, zoals bij het Raku stoken. Maar het is de sturende hand van de kunstenaar, die uiteindelijk zorgt dat het glazuur die prachtige kenmerkende nuances krijgt.

Invloed en betekenis van kunst

Elke kunstenaar werkt vanuit een eigen visie. Daardoor ontstaan vele interpretaties van één en hetzelfde onderwerp, of dat nu een portret of een landschap is. Wie onlangs de serie van Jeroen Krabbé over Gauguin heeft gezien, herinnert zich hoe de drie grootmeesters, Pisarro, Cézanne en Gauguin, schilderend naast elkaar, drie totaal verschillende schilderijen maakten van de steengroeve bij Pontoise.

Kunst leert ons ook beter, dieper te kijken. Er zijn zelfs kenners die het bekijken van kunst aanbevelen als deel van de opleiding tot arts. Goed kijken is voor een dokter belangrijk voor het stellen van een diagnose, en het bestuderen van kunst traint het observatievermogen van de toekomstige arts.

Kom, en ervaar dit alles bij de tentoonstelling van Palet, waar nu extra veel te zien is. Het tentoongestelde werk kan tevens worden gekocht.

Vrije Toegang

De tentoonstelling is van 24 juli t/m 11 augustus in het Academiehuis de Grote Kerk, Grote Markt 18 te Zwolle: dinsdag t/m zaterdag 11.00 tot 17.30 uur. Zondag 5 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang is vrij.

Meer informatie op www.paletzwolle.nl 

Reacties

Populaire posts